„(…) tak wielki dział przemysłu jakim jest produkcja wina, spoczywać musi w rękach ludzi inteligentnych,
sumiennych, i z zamiłowaniem strzegących najdrobniejszych szczegółów. Tylko pedant poświęcić się może
temu zawodowi czuwając troskliwie nad zdrowotnością swego produktu, a tem samem i konsumentów.”

— Morozowicz Rufin, 1892

Masz dość informacji o winie?

 

Ile razy czułeś niedosyt informacji na temat wyrabianego przez siebie wina? Ile razy czułeś, że można było zrobić coś lepiej, ale brak precyzyjnych danych paraliżował Twoje decyzje?

Wiemy, że miewasz chwile zwątpienia. Rozumiemy, że czasem potrzebujesz wsparcia i porady. I wiemy też jak wiele radości lubisz dawać ludziom swoim winem. Jak byś się poczuł, gdybyś w danym roczniku nie mógł podzielić się z nimi tą radością tylko dlatego, że dałeś się zaskoczyć… Naturze?

 

Dobry winiarz wie dokładnie jakie wino chce zrobić
Wiele pozostawia Naturze, ale nic przypadkowi

 

Dokładna znajomość parametrów moszczu pozwala zmniejszyć ilość stosowanych dodatków i zwiększa trafność Twoich decyzji. Analiza laboratoryjna pomaga też uprzedzić niepożądane zdarzenia w przyszłości, takie jak: problematyczna fermentacja, niepotrzebnie stosowane dodatki czy nieprzyjemne aromaty w Twoim winie.

Pomożemy Ci ocenić postęp fermentacji jabłkowo-mlekowej oraz zbadamy parametry gotowego wina, pod kątem rzeczywistej zawartości alkoholu, cukru resztkowego oraz wolnego i całkowitego SO₂.

 

Mała inwestycja w badanie wina
potrafi oszczędzić fortunę w utraconej sprzedaży

 

Oferujemy również kilka bardziej złożonych metod diagnostycznych dopasowanych do Twoich potrzeb. Wielu naszych Klientów decyduje się na regularne, rutynowe pomiary jakości i trwałości wina, a my chętnie im przy tym doradzamy i oferujemy indywidualne wyceny takich usług.

Po dostarczeniu próbek do laboratorium większość wyników jest dostępnych już w ciągu 1-2 dni, dzięki czemu na bieżąco zarządzasz swoim procesem tworzenia wina.

 

Twoja publiczność zasługuje na świetne wino!
W każdym roczniku