KRAKÓW, MAŁOPOLSKA CZESC@ENOLAB.PL PIOTR: 506 519 639    🕙 10:00–14:00    📆 PONIEDZIAŁEK–PIĄTEK

(…) tak wielki dział przemysłu jakim jest produkcja wina, spoczywać musi w rękach ludzi inteligentnych,
sumiennych, i z zamiłowaniem strzegących najdrobniejszych szczegółów. Tylko pedant poświęcić się może
temu zawodowi czuwając troskliwie nad zdrowotnością swego produktu, a tem samem i konsumentów.

— Morozowicz Rufin „Co to jest wino”, 1892

Masz dość informacji o winie?

 

Ile razy czułeś niedosyt informacji na temat własnego wina? Ile razy czułeś, że można było zrobić coś lepiej, ale brak precyzyjnych danych paraliżował Twoje decyzje?

Wiemy, że miewasz chwile zwątpienia. Rozumiemy, że czasem potrzebujesz wsparcia i porady. Wiemy też jak wiele radości lubisz dawać ludziom swoim winem. Jak byś się poczuł, gdybyś w danym roczniku nie mógł podzielić się z nimi tą radością tylko dlatego, że dałeś się zaskoczyć… Naturze?

 

Dobry winiarz wie dokładnie jakie wino chce zrobić
wiele pozostawia Naturze, jednak nic przypadkowi

 

Dokładna znajomość parametrów moszczu zdecydowanie zwiększy trafność Twoich decyzji.

Analiza laboratoryjna pomaga też uprzedzić niepożądane zdarzenia w przyszłości, takie jak: problematyczna fermentacja, niepotrzebnie stosowane dodatki czy nieprzyjemne aromaty w winie.

 

Mała inwestycja w badanie wina, potrafi
oszczędzić fortunę w utraconej sprzedaży

 

Pomożemy Ci ocenić postęp fermentacji jabłkowo-mlekowej i zbadamy parametry gotowego wina, pod kątem rzeczywistej zawartości alkoholu, cukru resztkowego oraz wolnego i całkowitego SO₂.

Wielu naszych Klientów decyduje się na regularne, rutynowe pomiary jakości i trwałości wina, a my chętnie im przy tym doradzamy i oferujemy indywidualny nadzór analityczny.

 

 

Pielęgnuj swoje wina na bieżąco. Dostarcz próbki do nas i korzystaj z wyników już po 2-3 dniach.

 

Twoja publiczność zasługuje na świetne Wino
w każdym roczniku!