ul. Sienkiewicza 4, 30-033 Kraków czesc@enolab.pl 506 519 639 · Pn–Sb · 10:00–14:00

Oferta szkoleń (w trakcie opracowywania)

Kawałek 1: KwasCzas trwania: 34 godzinCena: 400* PLN / osoba
Infografika:Zakres tematyczny:

1. Kwas kwasowi nierówny
2. Degustacja „7 kwasów”
3. Metody odkwaszania
4. Percepcja smaku kwaśnego
5. Degustacja „Kwas winowy”
6. Miareczkowanie „Winowy vs Jabłkowy”
7. Prawne aspekty odkwaszania

Realizacje:

19-03-2017 Egerszalók (Węgry), dla Uczestników projektu „Wykorzystanie nowoczesnych technologii do wspierania branży enologicznej w Europie”. 29-10-2016 Cianowice, dla Członków Stowarzyszenia Winiarzy Jury Krakowskiej. 12-02-2016 Gromnik, dla Członków Małopolskiego Stowarzyszenia Winiarzy.

Kawałek 1.1: FJMCzas trwania: 12 godzinCena: 250* PLN / osoba
Infografika:

Zakres tematyczny:

1. Rodzaje bakterii kwasu mlekowego (BKM)
2. Ścieżki metaboliczne BKM
3. Warianty fermentacji jabłkowo-mlekowej (FJM)
4. Warunki prowadzenia FJM
5. Jak rozpoznać koniec FJM?
6. Degustacja „Jabłkowy vs Mlekowy”
7. Dobre i złe efekty sensoryczne

Realizacje:

27-10-2017 Ciężkowice, dla Uczestników konferencji „Veritas In Vino”, w ramach projektu „Opracowanie strategii turystyki winiarskiej jako nowej marki turystycznej Pogórza”.

Kawałek 2: SiarkaCzas trwania: 34 godzinCena: 650* PLN / osoba
Infografika:Zakres tematyczny:

1. Siarka elementarna S
2. Lotne związki siarki (SLO vs VSC)
3. Zrozumieć dwutlenek siarki SO₂
4. Działanie antyoksydacyjne
5. Działanie przeciwdrobnoustrojowe
6. Siarkowanie gotowego wina
7. Prawne ograniczenia stosowania SO₂

Realizacje:

06-08-2017 Tuchów, dla Uczestników II Międzynarodo-wego Festiwalu Wina TuchoViniFest, w ramach projektu „Opracowanie strategii turystyki winiarskiej jako nowej marki turystycznej Pogórza”.

W przygotowaniu: Kawałek 3: TlenCzas trwania: —Cena: —
Infografika:

Zakres tematyczny:

1. Różne oblicza tlenu

Realizacje:

W przygotowaniu: Kawałek 4: SłodyczCzas trwania: —Cena: —
Infografika:

Zakres tematyczny:

1. Cukier niejedno ma imię
2.
3.
4. Wróżenie z moszczu (alkohol potencjalny)
5. Szaptalizacja
6.
7. Dosładzanie gotowego wina

Realizacje:

W przygotowaniu: Kawałek 5: GoryczCzas trwania: —Cena: —
W przygotowaniu: Kawałek 6: AlkoholCzas trwania: —Cena: —
W przygotowaniu: Kawałek 7: AromatyCzas trwania: —Cena: —
W przygotowaniu: Dodatek 1: Smakowe interakcjeCzas trwania: —Cena: —
W przygotowaniu: Dodatek 2: Błędy degustacyjneCzas trwania: —Cena: —
W przygotowaniu: Dodatek 3: Wady winaCzas trwania: —Cena: —

* dla Klientów korzystających z naszych usług szkolenia są bezpłatne.

Oferta szkoleń (w trakcie opracowywania)
4.9 (98.33%) 12 opinii