UL. SIENKIEWICZA 4, 30-033 KRAKÓW CZESC@ENOLAB.PL PIOTR: 506 519 639    🕙 10:00–14:00    📆 PONIEDZIAŁEK–PIĄTEK

Masz dość informacji o winie?

 

Ile razy czułeś niedosyt informacji na temat własnego wina? Ile razy czułeś, że można było zrobić coś lepiej, ale brak rzetelnych danych paraliżował Twoje decyzje?

Wiemy, że miewasz chwile zwątpienia. Rozumiemy, że czasem potrzebujesz wsparcia i porady.

Wiemy też jak wiele radości lubisz dawać ludziom swoim winem. Jak byś się poczuł, gdybyś w danym roczniku nie mógł podzielić się z nimi tą radością, tylko dlatego, że dałeś się zaskoczyć… Naturze?

 

Dobry winiarz wie dokładnie jakie wino chce zrobić
wiele pozostawia Naturze, jednak nic przypadkowi

 

Dokładna znajomość parametrów moszczu zdecydowanie zwiększy trafność Twoich decyzji.

Analiza laboratoryjna pomoże Ci uprzedzić niepożądane zdarzenia w przyszłości, takie jak: problematyczna fermentacja, niepotrzebnie używane dodatki czy nieprzyjemne aromaty w winie.

Pomożemy Ci ocenić postęp fermentacji jabłkowo-mlekowej i zbadamy parametry gotowego wina.

 

Mała inwestycja w badanie wina, potrafi
oszczędzić fortunę w utraconej sprzedaży

 

Wielu z naszych ponad 250 Klientów decyduje się na regularne pomiary jakości i trwałości wina, a my chętnie im przy tym doradzamy i oferujemy indywidualny nadzór analityczny.

Równie chętnie używamy naszych umiejętności nauczania i dzielenia się wiedzą, ułatwiając Ci w ten sposób zrozumienie nieco bardziej złożonych kwestii z zakresu chemii wina.

 

 

Nasze analizy wykonujemy z indywidualnym podejściem do każdego wina. Nie są to jednoczesne pomiary kilkunastu parametrów, wykonywane hurtowo na anonimowych próbkach, metodami bazującymi jedynie na widmie wina, często bez kalibracji na dany jego typ.

Pielęgnuj swoje wina na bieżąco. Dostarcz próbki do nas i korzystaj z wyników już po 2-3 dniach.

(…) tak wielki dział przemysłu jakim jest produkcja wina, spoczywać musi w rękach ludzi inteligentnych,
sumiennych, i z zamiłowaniem strzegących najdrobniejszych szczegółów. Tylko pedant poświęcić się może
temu zawodowi czuwając troskliwie nad zdrowotnością swego produktu, a tem samem i konsumentów.

— Morozowicz Rufin „Co to jest wino”, 1892