Krok 1/2: Skomponuj swoją analizę wina

  1. Podaj liczbę próbek i wyślij swoje zamówienie korzystając z poniższego formularza.
  2. Na podany adres e-mail otrzymasz potwierdzenie przyjęcia zamówienia i proformę.
  3. Na wypełnionych   p o d   k o r e k   pojemnikach umieść trwałe oznaczenia próbek.
  4. Opisane próbki prześlij na adres: Piotr Przybek, ul. Sienkiewicza 4, 30-033 Kraków.
  5. Wykonaj przelew na wskazany w fakturze proforma numer rachunku bankowego.
  6. Po zaksięgowaniu wpłaty, mailowo otrzymasz raport z wynikami oraz fakturę VAT.
  7. Nie jesteś pewna/y, które badania wybrać? Sprawdź tutaj co i kiedy badać w winie.

 
 
 
 
 
 
Cennik analiz aktualny na rok: 2024

    Lp.

    #KOD

    Parametr, jednostka
    Metoda · Przyrząd · OIV (kategoria metody)

    Objętość
    próbki

    Cena brutto za 1-ną próbkę

    Liczba
    próbek

    Wartość brutto · PLN

    do 4ech
    próbek

    od 5ciu
    próbek

    LA*

    bez LA

    z LA*

    1

    #2AL

    Alkoholna etykietę”, % obj.
    2 × pomiar gęstości destylatu · OIV-MA-AS312-01A/4B (I)

    500 ml

    98

    93

    89

    2

    #1AL
    🚀

    Alkoholpojedynczy”, % obj.
    1 × pomiar gęstości destylatu · OIV-MA-AS312-01A/4B (I)

    250 ml

    68

    63

    59

    3

    #GIF

    Cukier (glukoza + fruktoza), g/L
    Metoda enzymatyczna · Fotometr · OIV-MA-AS311-10 (III)

      10 ml

    68

    63

    59

    4

    #FSO

    SO₂ wolny, mg/L
    Metoda kolorymetryczna · Fotometr

      50 ml

    48

    43

    39

    5

    #TSO

    SO₂ całkowity, mg/L
    Metoda kolorymetryczna · Fotometr

      50 ml

    48

    43

    39

    6

    #SO2
    🚀

    SO₂ wolny + całkowity, mg/L
    Metoda kolorymetryczna · Fotometr

      50 ml

    87

    77

    69

    7

    #2VA

    Lotna kwasowośćna etykietę”, g/L
    2 × destylacja z parą wodną · Zmodyfikowana OIV-MA-AS313-02 (I)

    100 ml

    98

    93

    89

    8

    #1VA
    🚀

    Lotna kwasowośćpojedyncza”, g/L
    1 × destylacja z parą wodną · Zmodyfikowana OIV-MA-AS313-02 (I)

      50 ml

    68

    63

    59

    9

    #2TA

    Kwasowość ogólna, g/L
    2 × miareczkowanie potencjometryczne do pH7 · OIV-MA-AS313-01 (I)

      50 ml

    58

    53

    49

    10

    #2PH

    pH
    2 × pomiar pH · pH-metr laboratoryjny · OIV-MA-AS313-15 (I)

      50 ml

    19

    19

    19

    11

    #1TP
    🚀

    Kwasowość ogólna + pH
    1 × pomiar kwasowości ogólnej i pH

      50 ml

    48

    43

    39

    12

    #MAL

    Kwas jabłkowy, g/L
    Metoda enzymatyczna · Fotometr · OIV-MA-A313-26 (III)

      10 ml

    68

    63

    59

    13

    #LAC

    Kwas mlekowy, g/L
    Metoda enzymatyczna · Fotometr · OIV-MA-AS313-07 (II)

      10 ml

    68

    63

    59

    14

    #TAR

    Kwas winowy, g/L
    Metoda kolorymetryczna · Fotometr

      10 ml

    68

    63

    59

    15

    #POT

    Potas, mg/L
    Metoda enzymatyczna · Fotometr

      10 ml

    78

    73

    69

    16

    #CAL

    Wapń, mg/L
    Metoda kolorymetryczna · Fotometr

      10 ml

    78

    73

    69

    17

    #COP

    Miedź, mg/L
    Metoda kolorymetryczna · Fotometr

      10 ml

    78

    73

    69

    18

    #IRO

    Żelazo, mg/L
    Metoda kolorymetryczna · Fotometr

      10 ml

    78

    73

    69

    19

    #PFN

    Polifenole, mg/L
    Całkowita zawartość polifenoli · Metoda Folin-Ciocalteu

      10 ml

    98

    93

    89

    20

    #ANT
    🍷

    Antocyjany, mg/L
    Zawartość antocyjanów niespolimeryzowanych · Fotometr

      10 ml

    98

    93

    89

    21

    #DO2

    Tlen rozpuszczony, mg/L
    Pomiar optyczny · Sonda tlenowa

    100 ml

    68

    63

    59

    22

    #DNS

    Gęstość w 20°C, g/mL
    Gęstościomierz oscylacyjny · OIV-MA-AS2-01A (I)

    100 ml

    68

    63

    59

    23

    #NTU

    Mętność, NTU
    Metoda nefelometryczna · Mętnościomierz · OIV-MA-AS2-08 (IV)

    100 ml

    68

    63

    59

    24

    #PRO
    🔥

    Stabilność białkowa, ΔNTU
    Różnica mętności względem próbki nieogrzewanej

    100 ml

    78

    73

    69

    25

    #PRB
    🍾

    Stabilność białkowa wina bazowego, ΔNTU
    Stabilność białkowa wina po symulowanej fermentacji wtórnej

    100 ml

    88

    83

    79

    26

    #BEN

    Dawka bentonitu, g/hL
    Określenie dawki bentonitu, dla której ΔNTU < 2,0

    750 ml
    +20 gram
    bentonitu

    98

    93

    89

    27

    #BXD
    🍇

    Ekstrakt pozorny, Brix, °Bx
    Pomiar gęstości odwirowanego soku w 20°C · Gęstościomierz

    100 ml

    48

    43

    39

    28

    #BXR
    🍇

    °Bx, °Oe, °KMW, °CNM
    Pomiar wsp. załamania światła w 20°C · Refraktometr optyczny

    100 ml

    48

    43

    39

    29

    #YAN
    🍇

    YAN · Azot przyswajalny dla drożdży, mg/L
    Azot alfa-aminowy (PAN) + azot amonowy (NH₄⁺) · Fotometr

      10 ml

    88

    83

    79

    30

    #TDE
    🧮

    Ekstrakt całkowity, g/L · metoda obliczeniowa
    Na podstawie zawartości alkoholu (#AL) i gęstości wina w 20°C (#DNS)

    300 ml

     

     

     

     

     

    31

    #NRG
    🧮

    Wartość energetyczna, kJ i kcal · metoda obliczeniowa
    Na podstawie zawartości alkoholu (#AL), cukru (#GIF) i kwasów (#2TA)

    300 ml

     

     

     

     

     

    RAZEM DO ZAPŁATY

    CZAS REALIZACJI zależy od liczby próbek oraz aktualnego obciążenia laboratorium.
    NA CITO: Motywuje nas Twoja hojność. Wpłać dowolną kwotę na dowolny cel charytatywny i poinformuj nas o tym.

    * L A B O N A M E N T   =   P Ł A C I S Z   R A Z ,   B A D A S Z   C A Ł Y   C Z A S

    LAbonament™

    Cena brutto
    PLN

    Wybieram

    LAbonament jest płatny "z góry". Po wpłacie np. 1500 PLN, do tej kwoty obowiązują ceny z ostatniej kolumny cennika. Powyżej 1500 PLN, opłaty są naliczane według cen z pierwszej lub drugiej kolumny cennika, zależnie od liczby próbek.

    LAbonament jest bezterminowy (nie przepada)  i  płatny jednorazowo (nie wymaga regularnych wpłat, np. co miesiąc).

    JEROBOAM

    3000

    MAGNUM

    1500

    STANDARD

    750

    Opisane próbki należy dostarczyć pod adresem:
    Piotr Przybek ul. Sienkiewicza 4, 30-033 Kraków


    OŚWIADCZENIE

    POTRZEBUJESZ POMOCY? zapytaj@enolab.pl  10:00-14:00 PON-PT ·> 506 519 639

    KLAUZULA INFORMACYJNA RODO

    Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (Rozporządzenie RODO) informuję, że administratorem Twoich danych osobowych jest ENOLAB Elżbieta Przybek, ul. Sienkiewicza 4, 30-033 Kraków, wpisana do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, posługująca się numerem NIP 8171904505 oraz numerem REGON 383485199.

    Wysyłając zamówienie wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych wyłącznie w celu należytego wykonania zamówienia. Podanie danych jest dobrowolne. W każdej chwili masz wgląd do własnych danych osobowych, możesz je poprawić lub całkiem usunąć. Więcej: polityka prywatności.